Kleine beurt

Bij een kleine beurt worden alle vitale onderdelen en functies van de auto nauwkeurig gecontroleerd.

Denk aan:

  • Motorolie verversen
  • Oliefilter vervangen
  • Remmen controleren
  • Vloeistoffen aanvullen
  • Banden controleren
  • Bandenspanning optimaliseren
  • Verlichting nalopen

Een kleine beurt wordt doorgaans uitgevoerd bij elke 15.000 kilometer na een grote beurt.

Jaarlijkse inspectie

De jaarlijkse inspectie is een slimme en kostenbesparende optie wanneer je niet veel kilometers rijdt. Dit is grotendeels gelijk aan de grote beurt, maar door het beperkte aantal gereden kilometers hoeven sommige werkzaamheden niet uitgevoerd te worden. De onderdelen die wel in aanmerking komen, worden grondig gecontroleerd en indien nodig vervangen.

VOI 

Service Deze service wordt ook wel Verlengde Onderhouds Interval (VOI) genoemd. Hoe dit werkt? Voor de meeste auto’s na 2001 kan op basis van het rijgedrag door de boordcomputer het ideale onderhoudsmoment worden bepaald. Bij gunstig rijgedrag is dat zelfs tot 30.000 kilometer of 2 jaar! Een VOI-onderhoudsbeurt is grondiger dan een grote beurt. Dit is nodig, omdat je auto vervolgens weer maximaal 30.000 kilometer of 2 jaar probleemloos moet kunnen rijden tot de volgende VOI-onderhoudsbeurt.

Mag er Longlife-olie (VOI) in een auto met vaste intervallen?
Nee. Motoren met een vaste olie-onderhouds-interval zijn niet geschikt voor longlife olie. Longlife olie voldoet aan een andere specificatie en is dunner. Bij hogere belastingen kan dat tot schade aan het blok leiden. Een uitzondering is de olie met Audi-norm 504.00 en 507.00. Deze longlife-olie kan bij bijna alle blokken worden gebruikt die geen VOI hebben. Bij één blok in de A3 is dat niet het geval, want de 96 kW TDI pompverstuiver met vaste olie-onderhouds-interval mag geen Audi-norm 507.00 hebben.

Mag er normale olie in een blok met VOI?
Ja. Alleen moet dan wel de ECU worden ge-herprogrammeerd op vaste (15.000 km) onderhoudsintervallen. En dan gelden natuurlijk niet meer de Audi-normen voor longlife olie, maar wel de Audi-normen voor vaste intervallen. 

Heeft u onderhoudsadvies nodig?
Neem contact op met onze werkplaats de service adviseur vertelt u graag meer en kan desgewenst een directe offerte opmaken en een afspraak plannen.